2012. november 13., kedd

magas kérdés ~ cipellők

Kellemes Lábfájást!

  Nem, ma sem bunkóságból köszöntem így, egyszerűen csak arról van szó, hogy hosszas magassarkú viselésekor igen csak meg tud fájdulni a lábunk. Kár érte, ezek a darabok olyan csinosak, ráadásul praktikusak is. Szerintem be kellene vezetni az egy kötelező magassarkút hölgyenként. Gondoljunk csak bele, az állam fizetné, hogy magassarkút vásárolunk. Imádnám! A témára visszatérve azonban, ma a magassarkú viselés rejtelmeit fogom feltárni a kedves cipőrajongók számára. Akad ugyanis olyan állás, ahol vagy kötelező vagy pedig érezzük, hogy nem árt magassarkút viselni nap mint nap

  Fontos megemlíteni a pozitívumokat, és a viselés egyetlen, ám nagyon fontos szabályát. Hogy miért is rajongunk ezekért a darabokért minden kényelmetlenség ellenére? Bár kényelmesnek nem kényelmesek, ám szexinek mindenképpen szexik. Szinte nincs olyan, akinek ne állnának jól, hiszen nyújtják az alakot, ezáltal karcsúsítanak. Az alacsony lányok kifejezetten kedvelik őket, hiszen egy jó kis platformmal akár tíz-tizenkét centit is nyerhetnek, ami nem kicsi. Én nagyon irigylem az alacsony lányokat, mert sajnos a 175 centimmel pasizni sem könnyű, hát még magassarkút hordani... Én mégis azt mondom, hogy magas csajok vállaljuk fel a  magasságunkat és hordjunk bátran magassarkút! Jó érzés, ha az emberről azt hiszik modell, azért valljuk be. Néhány napja sétált el mellettem egy csapat modell, és mind tűsarkút viselt. Bár mellettük aprónak, és csúnyának éreztem magamat, mégis kicsit önbizalmat adott, hogy ha ők megtehetik, akkor én miért ne?

Szép, szép, de csak ha kapaszkodás nélkül sem borulsz fel benne
   A viselésének a képzeletünk szab határt (igen, a szandál-zokni dolog is előfordulhat, de CSAK indokolt esetben), ám egyetlen fontos szabályt érdemes azonban betartani. Egyszerűen hangzik, megtanulni sem nehéz: Ha nem tudsz benne járni, ne viseld. Sosem felejtem el, ahogyan egy iskolai ünnepélyen az egyik felettem járó végig ott botladozott, és még megállni sem tudott hatalmas magassarkúiban. Én sem tudok ezekben biztosan járni, de a pillanatnyi koromra tekintettel még nincs is rá szükségem. Érdemes megjegyezni (és kipróbálni) egy divathetes praktikát, melyet a VOGUE magazinban olvastam, mert roppant hasznos. Tracey Lomrantz Lester (jó ötlet megnézni a honlapját, nagyon igényes) a Glamour divat bloggerje (szerkesztője) szerint mielőtt felvennénk a cipőt érdemes otthon egy jó vastag zoknival felvenni, és amíg csak tudunk,  abban járkálni otthon. Ha egyszer eljön az idő, hogy ilyen cipőt viseljek, meg fogom fogadni a tanácsát, mert egyrészt így a cipő sem fogja törni a lábam, másrészt járni is megtanulok benne. 

Ha már elhatároztuk magunkat, hogy magassarkút fogunk vásárolni, akkor fontos figyelembe venni a következő szempontokat:

1. A sarok mérete egyenesen arányos a fájdalommal 

Nem ment az agyamra a matek, de ez tényleg így van. Valljuk be, kinek nem fáj a lába egy ilyenben? Egy-egy rövidebb alkalomra tökéletes a tizenöt centis platform tűsarkúd, de ha hosszan (akár minden naposan) hordani akarod, a lábad kegyetlenül fog fájni, arról pedig ne is beszéljünk, hogy ez milyen egészségtelen. Ha minden nap magassarkút akarsz hordani, akkor bőven elég egy 5-6 cm-es sarok. Ha ennél mégis magasabbra vágysz, a következő pont a tiéd.

Figyelem! Figyelem! Lábfájás ingyen!

 2. we love platform

Angoltudásom megcsillogtatása után elmondanám, hogy igen, a platform egy nagyon kedves kis aranyos dolog, amit mi nők imádunk. Ha a platform magassarkút választasz, akkor csak pluszcentiket nyerhetsz, mert a cipő optikailag magasabbnak néz ki, de a lábacskád valójában ugyanolyan magasan van, mint platform nélkül. 


3. betétet nem csak a bugyiba lehet rakni

Ezt most halál komolyan mondtam. Egy jó kis lábbetéttel kényelmesebbé teheted a cipőt, mint valaha! 

4. ami a boltban nem kényelmes, otthon sem lesz az

Valljuk be, mindenki járt már úgy, hogy annyira tetszett az a cipő, de kicsit szorított elől/nyomott/törte a sarkad. Egyszerűen kihagyhatatlan vétel volt, nem lehetett otthagyni a boltban annyira "cukcsi" volt, amikor pedig (otthoni kipróbálás nélkül) felvetted totál tönkretette a lábad. Igen, ilyen mindenkivel van. De sajnos olyan még nem volt, hogy egy, a boltban kényelmetlen cipő otthon egy csapásra jó lett volna.


Végezetül pedig egy bocsánatkérés. Esküszöm próbálok keveset pofázni, de olyan nehéz! Annyit lehet beszélni ezekről a dolgokról, nem tudom megállni. Egyszóval elnézést kérek a hosszú bejegyzésekért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése